İletişime Geç
+90 531 472 85 56Hadi Başlayalım
Zamanında ve bütçeye uygun çözümlerle
GMG Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

ISO 22000 Belgesi
Gıda güvenliği yönetim sistemi birçok firma tarafından özenle araştırılmaktadır. Özellikle gıda sektöründe bulunan firmaların alması gereken belgeler arasında yer alan ISO 22000 belgesi, gıda sektörüne dolaylı yoldan hizmet veren yerler içinde alınabilen belgeler arasında yer almaktadır.
Marka kalitesini ortaya çıkaran bu belge hakkında sizler de detaylı bilgi sahibi olmak istiyor ve ISO 22000 belgesi nedir diye araştırıyorsanız aradığınız soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Böylece belge alımı aşamasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi avantajları firmanıza sağlayacağınızı kolaylıkla öğrenerek hemen işlemlerinize başlayabilirsiniz.
ISO 22000 Belgesi Nasıl ve Neden Alınır?
Gıda güvenliği yönetim sistemi için zorunlu olmasa da gerekli olan ISO 22000 belgesi neden alınmalıdır soruları firmalar tarafından merak edilmektedir. Bu belgenin varlığı halkın rakiplerinize nazaran sizin ürünlerinizi tercih etmesine neden olmaktadır. Gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde üretildiği ve halka ilk günkü özeniyle ulaştırılabileceğinin bir nevi garantisini sunmaktadır. Kalite standartlarına önem verilerek hijyenik ve sağlıklı koşullarda üretim yapan firmaların bunu uluslararası bir düzeyde kanıtladığının garantisini vermektedir.
Gıda ve gıda ürünlerine dolaylı olarak iş yapan sektörlerin bu belgeyi alabilmesi için gerekli koşulları tamamlaması ve bir düzine denetime tabi tutularak sertifikayı almaya hak kazanması gerekmektedir. Bu belge alımı gerçekleşse dahi her yıl gerekli merciler tarafından kontrol ve denetim yapılmakta ve ürünlerin yüksek standartlarda üretilip üretilmediği incelenmektedir. Sizde ISO 22000 belgesi almayı düşünüyor ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız danışmanlık hizmeti veren firmamızla irtibata geçebilir ve işletmeniz için hangi aşamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
ISO 22000 Sertifikasyon Sürecinde Bilinmesi Gerekenler
Gıda güvenliği yönetim sistemi ISO 22000 sertifikasyon süreci de işletmelerin öğrenmek istediği soruların başında gelmektedir. Öncelikle iş kolunuza göre özel bir planlama yapılması ve aranan kriterlerin firmanıza sağlanması gerekmektedir. ISO 22000 sertifikası için aranan kriterler yerine getirildikten sonra bir düzine denetime tabi tutularak aranan şartları taşıdığınız kanıtlanmalı ve ardından sertifika işleminiz yasal olarak sizlere sunulmaktadır.
ISO 22000 Standardının Gıda Güvenliği Açısından Önemi
Gıda güvenliği yönetim sistemi kapsamında firmalar bu belgenin gıda güvenliği bakımından nasıl bir önemi olduğunu da merak etmektedir. Üretilen ürünlerin yüksek kaliteli standartlarda uluslararası düzeyde hazırlanıyor oluşu öncelikle sadakatli müşteri kazanabilmenize olanak sunmaktadır. Bunun yanı sıra gıda kaynaklı oluşabilecek hastalıkların önüne geçmenize, sistematik olarak üretim aşamasında ürünlerin kontrolünü ve yönetimini kolaylıkla yapabilmenize imkân sağlamaktadır.
Aynı zamanda çalışma ortamının iyileşmesiyle de çalışan bağlılığınızı yükseltebilme, iş kazalarının önüne geçebilme kaynak optimizasyonunu başarıyla yapabilmenize destek olmaktadır. Bu belge standartlarına sahip olmanız işletme denetimlerinde sorun yaşamanızın önüne geçeceği gibi kanunlara uyum sağlamanızı da kolaylaştırmaktadır. Ayrıca üretim kapasitenizin artmasıyla pazar payında ciddi artış yakalamanıza da yardımcı olmaktadır.
ISO 22000 Belgesinin İşletmelere Sağladığı Avantajlar
ISO 22000 belgesi avantajları nelerdir sorusuna da yazımızda cevap vermek isteriz. Gıda güvenliği yönetim sistemi için olmazsa olmaz belge olarak görülen ISO 22000, firmalara şu avantajları sağlamaktadır:
- Sektörde hatırı sayılır bir yer kazanmanıza ve rekabet gücünüzün artmasına
- Uluslararası pazarlara açılabilmenize ve pazar da güven kazanmanıza
- Ürün ve hizmetlerinizin kalitesinin ölçülebilir bir düzeyde olduğunu göstermenize
- Marka imajınızın korunabilmesine ve disiplinli bir üretim yapabilmenize
- Zaman ve maliyetten tasarruf elde edebilmenize
- Tüm çalışanların ortak sorumluluk kazanarak üretimin hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi
- Tüketicinin bilinçlenmesine ve bilinçli bir alışveriş süreci geçirmesi
- Teknik yeterlilik sağlayabilmenize ve sistematik bir yönetimin sunulabilmesi
- Dinamik bir iletişim süreci geçirebilmenize
- Ürünlerin ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlara göre üretildiğine ve sunulduğuna dair kanıt gösterebilmenize fayda sağlamaktadır.
ISO 22000 Belgesi, uluslararası çapta gıda hizmeti sunan tüm işletmeleri kapsamaktadır. Bu sayede çok daha sağlıklı gıdalara erişim sağlanması mümkün hale gelmektedir.
GMG kuruluşunuza ISO 22000 konusunda nasıl yardımcı olur?



ISO 22000 Belgesi Nedir?
ISO 22000 belgesi nedir sorusu gıda sektöründe bulunan ve varlığını daimi hale getirmek isteyen işletmelerin sıklıkla araştırdığı konular arasında yer almaktadır. ISO 22000 belgesi gıda güvenliğinin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren bir belge türüdür. Hedef kitlenin gözünde güven oluşturulmasına ve yurt dışı pazarına kolaylıkla atılabilmenize yardımcı olan bu belge günümüzde gıda işletmecilerinin en çok tercih ettiği standartlara uygun belge niteliği taşımaktadır.
ISO 22000 belgesi ürünün yasal olarak onaylı olduğunu kalite standartlarının yüksek olduğunu ve firmanın güvenli bir şekilde ürünü halka ulaştırdığını ispatlamaktadır. Bu belgeye sahip olmak rakiplerinizin bir adım ötesine geçebilmenize olanak sağladığı gibi yurt dışı pazarına da hızla girebilmenize ve pazarda tutunabilmenize imkân sunmaktadır.
ISO 22000 Kalite Yönetim Sistemi
ISO 22000 Kalite Yönetim Sistemi, oldukça titiz ve profesyonel bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda sistemin yapısını kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Yönetim sorumluluğunun üstlenilmesi,
- Planlama aşamasından uygulama aşamasına kadar tüm süreçlerde güven unsurlarının uygulanması,
- Doğru ve etkili bir kaynak yönetiminin sürdürülmesi,
- Sistem yükümlülüklerinin etkili ve devamlı şekilde sürdürülmesidir.
ISO 22000 Kalite Yönetim Sistemi, tüm geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını da kapsamaktadır. Bu nedenle ihtiyaçlara yönelik olarak güncellemeler yapılabilmektedir.
Firmaların Hazırlanması
ISO 22000 Belgesi almak için başvuru yapacak olan firmaların mutlaka gerekli hazırlıkları önceden yapmaları gerekmektedir. Bu sayede tüm sürecin en karlı ve hızlı şekilde tamamlanması mümkün hale gelecektir. Bu aşamada ilk adım, ISo 22000 Belgesi için talep edilen standartların araştırılmasıdır. İhtiyaç duyulan veriler toplandıktan sonrasında ise işletmenin mevcut standartları ile objektif şekilde kıyaslanmalıdır.
Firmaların hazırlık süreçleri için mutlaka yeni bir departman oluşturmaları ve yeterli sayıda personel görevlendirmeleri tavsiye edilmektedir. Gerekli yeterliliğin sağlandığı düşünüldüğünde ise danışmanlık bürolarından yardım alınması gerekmektedir. Bu sayede tüm personel eğitimlerinin tamamlanması, eksiklerin giderilmesi ve en hatasız işleyişin oluşturulması mümkün olacaktır.
ISO 22000 Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gerekir?
ISO 22000 Belgesi için gerekli evraklar listesinin başında eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan akredite kuruluşa ait müracaat formu yer almaktadır. Aynı zamanda belgelendirme talimatı da form ile birlikte teslim edilmelidir. Fakat akredite kuruluşun ön tetkik talebi oluşturması durumunda her zaman için ilk öncelik bu adıma ait olmalıdır. Talep edilen diğer evrakların ise kısaca şu şekilde sıralanması mümkündür:
- Gıda güvenliği etki envanteri,
- İmza sirküleri,
- Gıda güvenliği yönetim sistemi el kitabı,
- Ticaret sicil gazetesi,
- Gıda güvenliği sistem prosedürleri,
- İşletmenin kapsamına uygun olacak şekilde sanayi ya da ticaret odasına ait sicil belgesidir.
Başvuru sırasında teslim edilen evrakların eksiksiz olması halinde ön değerlendirme süreci başlatılmaktadır. Daha sonraki aşamalarda ise saha denetleme çalışmaları yapılmaktadır. Tüm gerekliliklerin karşılanması sonucunda ise belgelendirme işlemleri tamamlanacaktır.
ISO 22000 Belgesi Nereden Alınır?
ISO 22000 Belgesi almak için işletmelerin izlemeleri gereken bazı temel adımlar bulunmaktadır. İlk adım her zaman için belgelendirme işlemlerinin yapılabilmesi için akredite kuruluşları ile görüşme sağlanmasıdır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, tercih edilen kuruluşun ISO/ IEC 17021-1 standartlarına uygunluğudur. Süreç dahilinde herhangi bir problem yaşanmaması adına, mutlaka alanında uzman kadroya sahip danışmanlık hizmetleri bürolarından yardım alınmalıdır.
ISO 22000 Belgesi almak için tüm aşamaların tamamlanması ve gerekli standartların sağlanması halinde belgelendirme işlemleri tamamlanabilmektedir. Bu aşamada tercih edilen akredite kuruluş yetkililerin çeşitli denetlemeler yapmaları gerekmektedir. Tüm onaylar alındıktan sonrasında ise ISO 22000 Belgesi veren kuruluşlar tarafından hazırlanmış sertifika kullanıma açılabilmektedir.
ISO 22000 Belgesi Nasıl ve Neden Alınır?
Gıda güvenliği yönetim sistemi için zorunlu olmasa da gerekli olan ISO 22000 belgesi neden alınmalıdır soruları firmalar tarafından merak edilmektedir. Bu belgenin varlığı halkın rakiplerinize nazaran sizin ürünlerinizi tercih etmesine neden olmaktadır. Gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde üretildiği ve halka ilk günkü özeniyle ulaştırılabileceğinin bir nevi garantisini sunmaktadır. Kalite standartlarına önem verilerek hijyenik ve sağlıklı koşullarda üretim yapan firmaların bunu uluslararası bir düzeyde kanıtladığının garantisini vermektedir.
Gıda ve gıda ürünlerine dolaylı olarak iş yapan sektörlerin bu belgeyi alabilmesi için gerekli koşulları tamamlaması ve bir düzine denetime tabi tutularak sertifikayı almaya hak kazanması gerekmektedir. Bu belge alımı gerçekleşse dahi her yıl gerekli merciler tarafından kontrol ve denetim yapılmakta ve ürünlerin yüksek standartlarda üretilip üretilmediği incelenmektedir. Sizde ISO 22000 belgesi almayı düşünüyor ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız danışmanlık hizmeti veren firmamızla irtibata geçebilir ve işletmeniz için hangi aşamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
ISO 22000 Belgesi Fiyatları Nelerdir?
Gıda güvenliği yönetim sistemi için araştırma yapan kurumlar ISO 22000 belgesi fiyatları nelerdir sorusunu da araştırmaktadır. Ancak her işletmenin çalışan sayısı, zaman ve maliyet farkları değişkenlik gösterdiğinden dolayı firmaya özel fiyatlandırma sunulmaktadır. Siz de ISO 22000 belgesi için ödemeniz gereken tutarı merak ediyorsanız bizlerle irtibata geçerek firmanız için fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Gıda güvenliği yönetim sistemi kapsamında alacağınız ISO 22000 belgesi, ürünlerinizin uluslararası standartlara sahip ve kontrol edilebilir bir düzeyde üretildiğini ispatladığından dolayı pazarda sağlam adımlar atabilmenize yardımcı olmaktadır. Siz de uluslararası pazarda güven tesis etmek isteyen bir firmaysanız üretim sürecinizin başarılı ve istikrarlı devam edebilmesi için ISO 22000 belgesine başvurarak firmanız için sertifikanızı alabilirsiniz.
GMG Danışmanlık, Türkiye’de birçok ürün, marka ve firmanın kalite standartlarını sektöründe avantaja çevirmek isteyenlerin yanında! Başvurudan sonuca, tüm süreci güven, ekonomik ve pratik bir çözüm ortaklığıyla sizlere sunuyoruz. Hemen bizimle iletişime geçin, daha geç olmadan ilk adımı atalım! Kalitenizi, ulusal ve uluslararası arenaya beraber taşıyalım.
ISO 22000 belgelendirme süreci hangi değişiklikleri getirdi diye de merak edebilirsiniz. Bu soruya cevap vermek gerekirse bu belgelendirme gıda güvenliği yönetim sistemi açısından uluslararası bir kalite kazanabilmenize yardımcı olmuştur. Ürünlerin güvenli bir şekilde hijyenik koşullarda üretildiğini ispat etmiş olmanıza ve müşteri gözünde markanızın imajının artmasına yardımcı olacak yenilikleri sunmuş olması temel değişiklikler arasında yer almaktadır.
Gıda sektöründe hizmet veren işletmeler, insanların sağlığını doğrudan etkilediği için oldukça titiz şekilde denetlenmektedir. Bu nedenle sahip olunan sertifika, işletme hayatı boyunca geçerli kabul edilmemektedir. Geçerliliğin korunması için periyodik denetlemelerden başarı ile geçilmesi ve belirtilen tarihte yenileme işlemlerinin başlatılması gerekmektedir.
ISO 22000 Belgesi için belirlenen geçerlilik süresi, özel bir durum ya da değişken olmaması halinde 3 sene olarak belirlenmiştir. Periyodik denetlemeler ise her sene 1 kez olacak şekilde düzenlenmektedir. 3 senenin sonunda işletmelerin vakit kaybetmeden sertifika yenileme başvurusu yapmaları gerekmektedir. Aksi halde belge geçerliliğini kaybedecektir.
ISO 22000 belgesi, her sene düzenli olarak gerçekleştirilen gözetim denetimleri sonucunda yenilenmektedir. ISO 22000 Kalite Yönetim Sistemi standardını koruyan işletme, sertifikasyon sürecine devam etmektedir.